latinica  ћирилица
16/04/2024 |  07:43 ⇒ 08:25 | Autor: RTRS

Srednja škola unutrašnjih poslova objavila konkurs za upis 150 učenika u treći razred (VIDEO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske objavilo je javni konkurs za upis 150 učenika u treći razred Srednje škole unutrašnjih poslova, od kojih 120 učenika muškog i 30 ženskog pola.
MUP Republike Srpske - kadeti (Foto: arhiv) - Foto: RTRS
MUP Republike Srpske - kadeti (Foto: arhiv)Foto: RTRS

Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji imaju završena prva dva razreda srednje škole, pri čemu opšti uspjeh u oba razreda treba da bude najmanje dobar i vladanje najmanje vrlo dobro.

Kandidati na dan zatvaranja konkursa ne mogu biti stariji od 18 godina. Rok za predaju prijava na konkurs je 15 dana od dana objavljivanja, odnosno do 23. aprila.

Srednja škola unutrašnjih poslova osnovana je krajem marta prošle godine sa ciljem dugoročnog rješenja pitanja ljudskih resursa u MUP-u, nastavka tradicije srednjoškolskog policijskog obrazovanja i omogućavanja nastavka policijskog školovanja na visokoškolskim institucijama.

Tokom školovanja u Srednjoj školi unutrašnjih poslova, koja je smještena u kompleksu Centra za obuku u Zalužanima, učenici će imati obezbijeđen smještaj i ishranu u novom internatu.

Po završetku školovanja, učenici stiču zvanje policajac - tehničar za policijske poslove. Iz MUP-a napominju da će sa roditeljima, starateljima izabranih kandidata, zaključiti poseban ugovor o regulisanju međusobnih prava i obaveza.

Za sve dodatne informacije kandidati se mogu informisati posredstvom internet stranice MUP-a i telefona 051/330-801.