latinica  ћирилица
22/03/2024 |  16:07 ⇒ 23/03/2024 | 14:30 | Autor: RTRS

U Banskom dvoru svakog mjeseca predavanja o izazovima roditeljstva (VIDEO)

Predavanje "Izazovi roditeljstva - granice nekad i sad", organizovao je Filozofski fakultet Univerziteta u Banjaluci i Kulturni centar Banski dvor. Prepuna sala svjedoči o tome da je postavljanje prave mjere najteže za roditelje.
Banski dvor- predavanje "Izazovi roditeljstva" - Foto: RTRS
Banski dvor- predavanje "Izazovi roditeljstva"Foto: RTRS

Mjera, balans je odraz mudrosti. Ono što svakako nije višak i što treba da podstičemo je davanje podrške i saosjećanja
roditeljima.

Stari modeli, preuzeti od ranijih generacija, nisu dovoljni, a novi modeli uključuju mnogo raznovrsnih ideja koje su često zbunjujuće i suprotstavljene jedna drugoj.

- Nekad ni sam priručnik nije dovoljan, ali ono što sigurno jeste dovoljno je da gledamo i slušamo našu djecu i da budemo dosljedni, jer pored svih tih priručnika svako od nas može da pronađe svoj model koji mu odgovara. Važno je slušati i gledati dijete prije nego pročitate u priručniku, ako negdje zapne postoji puno prostora za rad na sebi - rekla je Aleksandra Hadžić, profesorka na Filozofskom fakultetu.

Јedno od najkontroverznijih pitanja, kako ističu, jeste pitanje granica, domena kontrole i disciplinovanja. U vijećnici Banskog dvora svakog mjeseca biće obrađena tema koja muči sve više roditelja.