latinica  ћирилица
08/05/2024 |  20:13 ⇒ 22:50 | Autor: RTRS

Održana humanitarna predstava "Mi put svoj znamo" u Banjaluci (VIDEO)

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji organizovao je vaskršnju humanitarnu predstavu "Mi put svoj znamo", u izvođenju sadašnjih i bivših učenika banjalučke Osnovne škole "Branko Ćopić", uz učešće gostiju sa Kosova i Metohije.
Humanitarni koncert - Foto: RTRS
Humanitarni koncertFoto: RTRS

Sam naziv predstave govori o patriotizmu protkanom tradicionalnim, krajiškim, srpskim i kosovskim pjesmama u izvođenju 120 učenika OŠ "Branko Ćopić".

Direktor OŠ "Branko Ćopić" Branka Špirić izrazila je zadovoljstvo što je kolektiv ove škole imao priliku da svoje aktivnosti i rad iskoristi u humanitarne svrhe.

- Naša škola ima veoma bogat kulturno-umjetnički život, te nam je želja bila da to prikažemo i neke druge načine, osim na školskoj pozornici - rekla je Špirićeva.

Humanitarna predstava je inicijativa da se na human i poseban način pomogne naš narod na Kosovu i Metohiji. 

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov istakao da je predstava dokaz humanosti Republike Srpske, koja je sa posebnom pažnjom pomaže Srbima na Kosovu i Metohiji.

- Ova predstava posvećena je njima, njihovoj slobodi i opstanku na Kosovu i Metohiji - rekao je Arlov.

On je naveo da je Odbor već 16 godina posvećen srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, te izrazio zadovoljstvo što događaju prisustvuje i porodica Vuković iz Kosovske Mitrovice koja ima 11 djece.

Prikupljena sredstva biće usmjerena za Dnevni centar "Podrži me - 9. januar" i rehabilitaciju njegovih korisnika - djece i mladih sa poteškoćama u razvoju i djecu iz višečlanih srpskih porodica na Kosovu i Metohiji.