latinica  ћирилица
18/07/2018 |  16:07 | Autor: SRNA

Banjaluka: Naredna dva dana akcija suzbijanja komaraca

Preduzeće za sanitarno-ekološku zaštitu Eko bel saopštilo je da će sutra i u petak, 20. jula, na području Banjaluke sprovesti dvodnevnu akciju suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje.
Zaprašivanje komaraca - Foto: ilustracija
Zaprašivanje komaracaFoto: ilustracija

Akcija će biti obavljena sutra u večernjem terminu od 20.15 do 23.00 časa i u petak u ranim jutarnjim časovima od 4.30 do 7.00 časova.

Akcijom suzbijanja komaraca biće obuhvaćeni centar Banjaluke, tvrđava Kastel, park "Mladen Stojanović", šetalište od Zelenog mosta do Rebrovačkog mosta i Studentski kampus, navedeno je iz preduzeća Eko-bel.

Akcijom suzbijanja komaraca biće obuhvaćena i naselja Nova varoš, Rosulje, Starčevica, Obilićevo, Borik, Kočićev vijenac, Srspke toplice, Lauš, Petrićevac, Paprikovac, Lazarevo, Kumsale, Derviši, Zalužani, Rakovačke bare, Šargovac, Ramići, Debeljaci, Zeleni vir, Vrbanja, Ada, Medeno polje, Dragočaj, Kuljani, Barlovci, Priječani, Delibašino selo, Mađir i Česma.

Iz Eko-bela upozoravaju pčelare da u navedenim danima preduzmu sve potrebne mjere za zaštitu pčela, kao što je natkrivanje pčelinjih društava kartonom ili drugim priručnim sredstvima.

U slučaju loših vremenskih prilika građani će blagovremeno biti obaviješteni o naknadnom terminu akcije.