latinica  ћирилица
26/04/2024 |  15:30 ⇒ 19:09 | Autor: RTRS

Banjaluka poklonila vaučere za besplatne mature za više od 2.300 učenika (VIDEO)

Više od 2.300 učenika završnih razreda banjalučkih srednjih škola, kao poklon od grada, dobili su vaučere za besplatne mature. Riječ je o pojedinačnim vaučerima vrijednosti 80 KM. Maturanti kažu da im ovaj vid podrške mnogo znači, jer predstavlja rasterećenje za kućni budžet.
Poklon vaučeri za maturante - Foto: RTRS
Poklon vaučeri za maturanteFoto: RTRS

Banjalučki maturanti su na prekretnici. Izborom puta kojim će dalje ići, da li je to studiranje ili posao, određuju svoju budućnost.

Kažu da će srednju školu pamtiti po lijepim uspomenama i prijateljstvima za cijeli život, a matursko veče biće kruna jednog značajnog poglavlja u njihovom životu.

Iz grada Banjaluka poručuju da je važno podržati maturante i njihove rodititelje, jer priprema i proslava maturske večeri predstavlja ozbiljan udar na kućni budžet.

Upravo zato, iz gradskog budžeta za ovu namjenu izdvijeno je 190.000 KM.

- Ove godine riječ je o preko 2.300 maturanata, koji dobijaju iznos od 80 KM. Izdvajamo zančajna sredstva da obezbijedimo naše maturante - rekla je Mirna Savić Banjac, savjetnik gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku Grada Banjaluka.

Naši maturanti su budućnost Banjaluke, zato je važno da dobiju podršku, kako bi nastavili da se školuju, žive i rade u najvećem gradu Srpske.