latinica  ћирилица
24/04/2024 |  16:59 ⇒ 17:31 | Autor: SRNA

Čubrilović-Tegeltija: Neophodno pojednostaviti postupke i procedure

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Zoran Tegeltija konstatovali su danas da je, uz zajedničku koordinaciju nadležnih institucija, neophodno pojednostaviti postupke i procedure na graničnim prelazima i ubrzati carinske postupke kako bi bili riješeni problemi drumskih prevoznika.
Čubrilović, Tegeltija sa predstavnicima Udruženja drumskih prevoznika - Foto: SRNA
Čubrilović, Tegeltija sa predstavnicima Udruženja drumskih prevoznikaFoto: SRNA

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik direktora Sektora za carine Vladimir Dragičević i predstavnici Udruženja drumskih prevoznika Republike Srpske sa kojim je razgovarano o njihovim aktuelnim problemima, smanjenju zadržavanja drumskih prevoznika na graničnim prelazima i dužini trajanja carinskih postupaka prilikom izvoza i uvoza robe.

Bilo je riječi i o sinhronizaciji i koordinaciji rada službi na terminalima u BiH i službi susjednih država, problematici graničnog prelaza Karakaj i alternativi Bratoljub, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Predstavnici Udruženja drumskih prevoznika zahvalili su Čubriloviću i Tegeltiji za razumijevanje, navodeći da će rješenje problema olakšati rad i unaprijediti uslove rada prevoznika u Republici Srpskoj.