latinica  ћирилица
16/04/2024 |  14:28 ⇒ 20:42 | Autor: RTRS

Dodik, Vučić i Višković u manastiru Žitomislić; Ponosni na naše kulturno i vjersko nasljeđe (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Srpske Radovan Višković posjetili su danas manastir Žitomislić.
Dodik, Vučić i Višković posjetili manastir Žitomislić - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Dodik, Vučić i Višković posjetili manastir ŽitomislićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Vučić je istakao da je u Mostaru već mnogo novca uloženo, ali da je potrebno još ulaganja da bi to bio izuzetan projekat i objekat.

- Taj projekat treba da bude nešto što bude blizu samoodrživog. U svakom slučaju, ponosan sam na naše kulturno i vjersko nasljeđe, kao i na ovo što u muzeju manastari može da se vidi - navodi Vučić.

Dodao je da će Srbija učiniti sve da dodatno pomogne očuvanju nekih od najvrednijih istorijskih i vjerskih artefakata koji se ovdje čuvaju i koji svjedoče o identitetu, autohtonosti i duhovnom životu srpskog naroda.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Ljudi su mi govorili o planovima za jači razvoj ovog kraja, a ja sam obećao da ćemo se postarati za njihove potrebe, kako bi što više mladih ostalo na svojim ognjištima - napisao je Vučić na Instagram profilu.

Predsjednik Srpske istakao je da je manastir Žitomislić, jedan od najvažnijih manastira našeg svijeta.

- Drago mi je da je Vučić ovdje. Tu smo da podržimo naše ljude, našu vjeru, te da vidimo na koji način je najbolje pomoći našoj zajednici - ističe Dodik.