latinica  ћирилица
15/04/2024 |  22:03 | Autor: SRNA

Prijedor: Promovisana knjiga " Priče iz bonsai vrta"

U Prijedoru je večeras promovisana zbirka kratkih priča autora Duška P. Sekulića pod nazivom "Priče iz bonsai vrta" koju čini četrdesetak kratkih priča.
Prijedor - promovisana zbirka "Priče iz bonsai vrta" - Foto: SRNA
Prijedor - promovisana zbirka "Priče iz bonsai vrta"Foto: SRNA

Sekulić je naveo da najčešće piše o svakodnevnici koja ga okružuje i da je metafora neka suština kojom se bavi tako da priče tako treba i čitati.

- Samim tim što su to kratke priče, to su neke makete, a čitaocima je dozvoljeno da ih tumače šaroliko, da probaju da ih nastave, ali isto tako neće pogrešiti i ako stanu na mestu na kom sam ja stao - rekao je ovaj autor iz Sombora.

Recenzent knjige Nemanja Kartalija izjavio je da knjiga ima pregršt svakodnevnice i da svaki čitalac može da se u ponekoj priči prepozna.

Bibliotekar Zavičajne zbirke Narodne biblioteke "Ćirilo i Metodije" Vedrana Tošić izjavila je da je knjiga "Priče iz bonsai vrta" prošla na konkursu ove ustanove za izbor i promociju publikovanih djela zavičajnih autora prijedorske regije.

- Radi se o veoma interesantnim kratkim pričama i nama je drago što i dalje nastavljamo da promovišemo djela naših zavičajnih stvaralaca i tako obogaćujemo našu zavičajnu zbirku - rekla je Tošićeva.