latinica  ћирилица
15/04/2024 |  08:39 | Autor: RTRS

Narodno pozorište Priština gostuje u Banjaluci

U Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci danas će biti odigrana dobrotovorna predstava "Ženidba" u koprodukciji Narodnog pozorišta Priština i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.
Predstava "Ženidba" - Foto: Ustupljena fotografija
Predstava "Ženidba"Foto: Ustupljena fotografija

Sav prihod od dobrovoljnih priloga biće proslijeđen šestočlanoj porodici Mitić iz sela Јasenovik, Novo Brdo, najavljeno je iz Srbskog sabranja Baštionik iz Banjaluke.

Ovo je prvo od četiri dobrotvorna izvođenja predstave "Ženidba" Nikolaja Vasiljeviča Gogolja koja će biti realizovana u saradnji sa gradskim administracijama u Banjaluci, Laktašima, Prnjavoru i Gradišci. Ulaz na sva četiri izvođenja je besplatan, po želji glumaca i svih članova ansambla.

Na svakoj od ovih predstava Baštionik će organizovati prikupljanje priloga za četiri porodice sa Kosova i Metohije o čijim potrebama su podatke dobili od terenskih saradnika Baštionika, humanitarne organizacije "Majka devet Јugovića" i članova ansambla Narodnog pozorišta Priština.

Dobrovoljne donacije za porodice Kosova i Metohije mogu biti uplaćene i na žiro-račun o kojem se informacije mogu dobiti na kontakte Baštionika.

Sav prihod u aprilu prikupljen pozivom na broj 17766 biće upućen ovim porodicama sa Kosova i Metohije, naveli su iz Baštionika.

Povodom 75 godina Narodnog pozorišta Priština i pet godina Zadužbine za Kosovo i Metohiju, Baštionik organizuje gostovanje ovog pozorišta u Republici Srpskoj.

Predstavu "Ženidba", po tekstu Nikolaja Gogolja, režirao je Milan Karadžić, a igraju Milan Vasić, Јelena Orlović, Јasmina Stojiljković, Anika Grujić, Јanko Cekić, Milorad Kapor, Nebojša Đorđević, Bojan Stojčetović, Branko Babović i Tamara Tomanović.

Izvođenje predstave u Narodnom pozorištu Republike Srpske najavljeno je večeras za 20.00 časova.