latinica  ћирилица
27/03/2024 |  22:39 ⇒ 22:44 | Autor: SRNA

Mrkonjić Grad: Održano književno veče povodom Dana šale

Klub umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada organizovao je večeras književno veče povodom 1. aprila - Dana šale, na kojem su čitanin radovi pristigli na 23. Međunarodni konkurs humora i satire o temi "Pranje novca".
Mrkonjić Grad - veče humora - Foto: RTRS
Mrkonjić Grad - veče humoraFoto: RTRS

Ovogodišnji laureat književne nagrade "Zlatni aforizam" je književnik Đorđe Latinović iz Gradiške za aforizam "Nije on prao nego krao pare".

Predsjednik Kluba umjetničkih duša Slobodan Ćoćkalo rekao je da se na 23. konkurs prijavilo 89 autora sa prostora zapadnog Balkana, a zlatni aforizam o nimalo jednostavnoj temi pripao je Latinoviću, koji je prepoznatljiv po svom pisanju.

- Mi nastojimo da od 2002. godine zadajemo temu koja prati dešavanja u društvu, a ove godine izbor je bila tema "Pranje novca" na koju su učesnici konkursa dali zaista adekvatne odgovore", rekao je Ćoćkalo novinarima.

Učesnik na konkursu Goran Vrtunić, koji je osvojio nagradu za najoriginalniji aforizam i najorigilniju pjesmu, rekao je da je prvi put učestvovao na konkursu, te da su ga osvojene nagrade obradovale.

Nagrađeni radovi biće objavljeni u zajedničkom 23. Zborniku "Vidi ono što /ne/čuješ".