latinica  ћирилица
27/03/2024 |  14:56 ⇒ 14:57 | Autor: RTRS

Јavor: Provođenje sile na drzak način

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor rekao je da potez Kristijana Šmita samo može da bude okarakterisan kao provođenje sile na drzak i nedopustiv način, te da je njegova uloga remetilačka.
Slobodan Јavor - Foto: SRNA
Slobodan ЈavorFoto: SRNA

Јavor je naveo da ostaje nejasna potreba Šmita da konstantno podgrijava i zaoštrava odnose u BiH s obzirom da nameće tehničke izmjene Izbornog zakona u trenutku kada BiH počinje da gradi evropski put.

- Očigledno je to čovjek kojem nije u interesu bilo kakav napredak na ovom prostoru, što i pokazuje svojim apsurdnim potezima - navodi Јavor u saopštenju.

On je rekao da je nametanje krajnje nedopustivo, u jednu ruku licemjerno i nameće dodatno pitanje koju ulogu, osim remetilačkog faktora, ima nelegalni Šmit u BiH.

- Ovo je udar na demokratsku volju građana! Kao da nije bilo dovoljno sve ono što je do sada Šmit uradio, pa pomno tempirajući momenat kada su svi građani pozdravili evropski put, njemački turista u Sarajevu opet nastoji da zakomplikuje i ospori razvojni pravac. Nažalost, nisam iznenađen, jer od njega ništa konstruktivno nismo ni očekivali - smatra Јavor.