latinica  ћирилица
08/05/2024 |  19:39 ⇒ 20:23 | Autor: RTRS

Dodik i Rogožnik: Odnosi Srpske i Bjelorusije biće dodatno unaprijeđeni (FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Palati Republike sa ministrom industrije Bjelorusije Aleksandrom Rogožnikom.
Srpska i Bjelorusija potpisale memorandum -
Srpska i Bjelorusija potpisale memorandum

Dodik je ocijenio značajnim današnje potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblasti poljoprivrede, koji se odnosi na podržavanje uvođenja novih tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji i na nabavku nove mehanizacije, koju će poljoprivrednici iz Srpske moći nabavljati pod povoljnim uslovima.

Pozdravio je i aktivnosti na pripremi međuvladinog sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji, koji bi vlade Republike Srpske i Bjelorusije trebalo da potpišu u narednom periodu.

Foto: predsjednikrs.rs/BorislavZdrinja

Na sastanku je razgovarano i o nastavku realizacije ugovora koji su potpisani prilikom posjete delegacije Republike Srpske Bjelorusiji u februaru mjesecu, koju je predsjednik Dodik ocijenio veoma uspješnom.

Posebnu zahvalnost predsjednik Srpske iskazao je državnom rukovodstvu Bjelorusije na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom na razumijevanju pozicije Republike Srpske i izrazio uvjerenje da će odnosi Republike Srpske i Bjelorusije, zasnovani na čvrstom prijateljstvu i uzajamnom povjerenju, biti dodatno unaprijeđeni.

Sastanku su prisustvovali i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić, ambasador Republike Bjelorusije u BiH sa sjedištem u Budimpešti Vladimir Ulahovič i počasni konzul Bjelorusije u BiH Nedeljko Elek.