latinica  ћирилица
25/03/2024 |  16:21 ⇒ 22:32 | Autor: RTRS

Cvijanović: Otvaranje pregovora BiH sa EU je dodatni podsticaj (FOTO/VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je danas sa potpredsjednicom Vlade i ministarkom inostranih i evropskih poslova Republike Slovenije Tanju Fajon.
Cvijanović i Fajon - Foto: RTRS
Cvijanović i FajonFoto: RTRS

Ovom prilikom, srpski član Predsjedništva BiH je izrazila zahvalnost za podršku Slovenije na evropskom putu BiH, kao i na zalaganju za otvaranje pregovora za članstvo u EU.

Ona je istakla da je otvaranje pregovora dodatno orhabrenje i podsticaj za osnaživanje dijaloga i dogovora svih relevantnih institucija u BiH i domaćih političkih aktera sa ciljem nastavka provodjenja reformskih procesa.

Foto: Ustupljena fotografija

Ministarka Fajon je tokom razgovora izrazila zadovoljstvo pomakom koji je BiH napravila otvorivši pregovore sa EU, kazavši da je to pozitivna poruka i podstrijek za zajednički rad na ispunjavanju uslova i prioriteta na reformskom putu BiH.

Kako je kazala to je važan momenat za BiH, ali i za EU.

Fajon je ovom prilikom ponovila podršku Republike Slovenije reformskim i integracijskim procesima u BiH, kao i spremnost za pružanje tehničke pomoći na ovom putu.

Sagovornice su tokom sastanka razgovarale i o daljim koracima u pregovoračkom procesu BiH sa EU, kao i bilateralnim odnosima između BiH i EU, za koje je ocijenjeno da su prijateljski i bez otvorenih pitanja sa mogućnostima za njihovo dalje unapređenje.