latinica  ћирилица
22/03/2024 |  13:49 ⇒ 17:26 | Autor: RTRS

Sindikat RiTE Ugljevik: Ukoliko pregovori budu nepovoljni, organizovaćemo proteste (VIDEO)

Ukoliko pregovori sa Holdingom i koncesionarom – Kompanijom "Komsar enerdži" budu nepovoljni, Sindikat Rudnika i Termoelektrane Ugljevik organizovaće proteste u Banjaluci, te pozvati i radnike Elektroprivrede. To je jedan od zaključaka vanredne sjednice Skupštine Sindikata RiTE Ugljevik. Sastanak sa predstavnicima Holdinga, Kompanijom "Komsar enerdži" i Upravom RiTE Ugljevik biće održan u srijedu.
Vanredna sjednica Skupštine sindikata RiTE Ugljevik - Foto: RTRS
Vanredna sjednica Skupštine sindikata RiTE UgljevikFoto: RTRS

Ležište uglja "Ugljevik Istok 2" kroz koncesiju dodijeliti Rudniku i Termoelektroani Ugljevik - to je osnovni zahtjev štrajkačkog odbora ovog preduzeća. Za njegovo ostvarenje imaju i podršku Skupštine sindikata ovog preduzeća.

- Ukoliko ne dođe do ispunjena naših zahtjeva, u skladu sa zakonom ići ćemo na proteste u Banjaluku. Drugi zaključak je podrška u radu generalnom direktoru Diki Cvijetinoviću. Ne samo sindikalnog odbora nego i većine radnika - rekao je predsjednik Sindikata RiTE Ugljevik  Boban Benović.

Sastanak sa predstavnicima Holdinga, Kompanijom "Komsar enerdži" i upravom firmee planiran je za srijedu.

- Da doprinesemo da teret svega ovoga, svih dešavanja, cijele situacije ne nosi sam sindikalni odbor - rekla je predsjednica Skupštine Sindikata RiTE Ugljevik Ljiljana Јovičić.

- Mi smo kao sindikat pokušali da utvrdimo interese našeg preduzeća, odnosno da produžimo radni vijek TE Ugljevik - dodao je potpredsjednik Sindikata RiTE Ugljevik Dalibor Zarić.

Zbog štrajka u ovom energetskom gigantu već nedelju dana traje minimalan proces rada.

- Uprava je donijela određene zaključke i svim relevantnim institucijama uputila dopise da se uključe u rješavanje ovog problema, jer ovo trenutno prevazilazi nadležnosti uprave - istakao je izvršni direktor za poslove proizvodnje uglja i razvoj rudnika  Dragiša Vidaković.

Za četvrtak u 11 časova zakazan je zbor radnika na kojem će ih sindikat obavijestiti o ishodu pregovora planiranih za dan ranije.