latinica  ћирилица
19/10/2018 |  15:02 ⇒ 18:20 | Autor: RTRS

PU Doboj: Izvještaj protiv tri lica

Policijska uprava Doboj podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj izvještaj protiv lica R.M. (1955) iz Modriče i S.K. (1955) iz Teslića zbog sumnje da su izvršila krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja.
Policija RS - Foto: RTRS
Policija RSFoto: RTRS

Izvještaj je podnesen i protiv lica A.G. (1980), takođe iz Teslića, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Iz Policijske uprave Doboj saopšteno je da za lice R.M. postoji osnov sumnje da je, sredinom aprila 2017. godine, kao odgovorno lice ЈP Šume Republike Srpske a.d. Sokolac, prekoračilo granice svojih službenih ovlašćenja pri donošenju odluke o prodaji šumskih sortimenata u ŠG Borja Teslić.

Za S.K. postoji osnov sumnje da je kao odgovorno lice ŠG Borja Teslić, u cilju realizacije navedene odluke R.M. u ime Šumskog gazdinstva potpisao ugovor o prodaji i isporuci šumskih drvnih sortimenata.

Za lice A.G. postoji osnov sumnje da je, kao odgovorno lice u ŠG Borja Teslić, propustilo dužnost nadzora nad otpremom drvnih sortimenata.

Iz Policijske uprave navode da je na ovaj način Šumskom gazdinstvu Borja Teslić pričinjena materijalna šteta u iznosu od 88.315 KM.