latinica  ћирилица
29/04/2024 |  16:16 ⇒ 16:35 | Autor: RTRS

Pucar: Tužilaštvo uradilo ono što smo mi rekli u uvodnim izlaganjima - oni nemaju ništa (VIDEO)

Danas smo imali priliku da vidimo da je Tužilaštvo uradilo ono što smo mi rekli u uvodnim izlaganjima, da oni nemaju ništa, rekao je advokat Miljkan Pucar.
Miljkan Pucar - Foto: RTRS
Miljkan PucarFoto: RTRS

- Oni su predlagali nekoliko puta jedne te iste dokaze, koje je dostavio Službeni glasnik, te Sipa.. Kada nemate ništa u rukama onda pravite jedan veliki spisak da bi zbunili sudiju. Mislim da je danas sudija demantovala u jednoj stvari. A to je da će presuđivati o svakom dokazu vezano za autentičnost.  Za nas je vrlo bitno da je odbila kao dokaz jedan aktv koji Tužilaštvo zove kao Anekd 10 Dejtonskog sporazuma - istakao je Pucar.

Mi smo, kaže Pucar, dobili dokument, ali to nije taj dokument.

Podsjećamo, Sud BiH i odbrana na današnjem suđenju nisu prihvatili Aneks 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma jer je riječ o "dokumentu" koji je Tužilaštvo BiH skinulo sa internet stranice UN i prevelo na "bosanski jezik".

Ovaj dokument, koji je iznesen na danas završenom ročištu, nije bio ni potpisan niti na engleskom jeziku na šta je prigovorila i sudija Sena Uzunović. Ona je od Tužilaštva zatražila da dostavi dokument Aneks 10 Dejtonskog sporazuma na engleskom jeziku i sa adekvatnim prevodom.