latinica  ћирилица
17/07/2018 |  18:02 ⇒ 18:09 | Autor: RTRS

Istočna Ilidža: Putevi Srpske prave novi kružni tok

Nenad Nešić, vršilac dužnosti direktora Јavnog preduzeća Putevi Republike Srpske i Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža potpisaće sutra Sporazum o izgradnji kružnog toka na ukrštanju magistralnog puta M18 i regionalnog R446 (Kula) u opštini Istočna Ilidža, najavljeno je iz službe za odnose s javnošću Puteva Srpske.
Nenad Nešić (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Nenad Nešić (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Putevi Republike Srpske će u ovoj godini izdvojiti 10 miliona KM za putnu infrastrukturu u sarajevsko-romanijskoj regiji.

Izgradnja jedne kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu je u toku, a osim kružne raskrsnice na Kuli, očekuje se uskoro i izgradnja još jedne kod tržnog centra Tom.

Takođe, kako su rekli u Putevima, ovih dana biće raspisan i javni poziv za najboljeg izvođača za dionicu Trijanga-Јasik na putu Istočno Novo Sarajevo-Јahorina-Pale, čija je vrijednost 3,5 miliona KM.

Osim toga, Putevi uskoro započinju izgradnju kružnog toka u Vlasenici, a u Zvorniku će graditi dva kružna toka. Ide i rekonstrukcija puteva Zeleni Јadar-Bratunac-Skelani, zatim putnog pravca Šekovići-Milići, kao i Šekovići-Vlasenica.

Prije zimskog režima održavanja, kako navodi Nešić, Putevi takođe nastavljaju i sa izgradnjom istočne zaobilaznice oko Trebinja, a nedavno je pušten u saobraćaj rekonstruisani dio magistralnog puta M6.1 koji prolazi kroz Nevesinje.

- I ova opština će do kraja godine dobiti obnovljene glavne saobraćajnice, savremeni kružni tok, a biće izvršena i rekonstrukcija magistralnog puta Nevesinje-Mostar. Čim budu odblokirana sredstva od akciza, počeće rekonstrukcija magistralnog puta prema Mostaru, kao i rekonstrukcija puta Trebinje-Ljubinje-Stolac - kaže Nešić.

Izvor: insajder.ba