latinica  ћирилица
14/07/2018 |  13:25 ⇒ 13:26 | Autor: RTRS

Aktiv žena SP Bijeljina organizovao predavanje o očuvanju zdravlja žena (FOTO)

Aktiv žena Socijalističke partije organizovao je u Bijeljini predavanje o očuvanju zdravlja žena i prevenciji karcinoma dojke, grlića materice i debelog crijeva, koje su najučestalije onkološke bolesti koje pogađaju žensku populaciju.
Aktiv žena SP Bijeljina - Foto: RTRS
Aktiv žena SP BijeljinaFoto: RTRS

Predavanje je održala prof. dr Zdenka Gojković načelnica Odjeljenja za onkologiju Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka i nacionalna koordinatorka za onkologiju u Republici Srpskoj. 

Gojković je istakla da je u poslednjoj deceniji učinjeno mnogo na edukaciji žena kroz aktivnosti u udruženju žena oboljelih od karcinoma "Iskra", ali i na druge načine, kao što je serija edukativnih predavanja koje organizuje aktiv žena Socijalističke partije širom Republike Srpske. 

Aktiv žena SP Bijeljina (Foto. RTRS)

-P rvi cilj je da se sruše predrasude o neizlječivosti karcinoma dojke. Ovo je bolest sa kojom se može živjeti, koja se može liječiti, a poslednjih godina i izliječiti, rekla je Gojković.

-Ova predavanja organizujemo sa ciljem kako bi povećali svijest kod žena i ukazali na veću brigu o zdravlju, jer smo svjedoci da imamo veliki broj žena oboljelih od karcinoma dojke i da je potrebno mnogo više raditi na prevenciji, odnosno ranom otkrivanju bolesti, istakla je predsjednica aktiva žena Socijalističke partije Republike Srpske Milka Glamočić.

S. Marković/RTRS