latinica  ћирилица
09/07/2018 |  15:23 ⇒ 21:35 | Autor: B92

Јokiću 148 miliona za novi ugovor

Srpski košarkaš Nikola Јokić zvanično će objaviti nastavak saradnje sa Denver Nagetsima. Momak iz Sombora dobio je najveći ugovor u istoriji srpskog sporta – za pet godina inkasiraće 148 miliona dolara.
Nikola Јokić (Foto:  denverstiffs.com) -
Nikola Јokić (Foto: denverstiffs.com)

Dozvolivši Јokiću da postane ograničen slobodan agent, Nagetsi su pokazali dobru volju prema srpskom košarkašu jer su mogli da ga plate samo 1,6 miliona naredne sezone, ali su ujedno i izbjegli mogućnost da on sledećeg ljeta izabere ponudu nekog drugog tima, jer u ovom slučaju tim iz Denvera može da izjednači svaku koju dobije.

Osim toga, Nagetsi su "vezali" Јokića za sebe na duži period i time pokazali da će on i u budućnosti biti kičma oko koje će graditi tim čiji je osnovni cilj plasman u plej-of.

Јokić se u protekle tri sezone istakao kao jedan od najboljih centara lige, a posebno je skrenuo pažnju jedinstvenim dodavačkim vještinama, a sada je postao i najplaćeniji srpski sportista svih vremena.

Prošle je prosječno bilježio 18,5 poena uz 10,7 skokova, 6,1 asistencija i 1,2 ukradene lopte za 32,5 minuta po meču na 75 utakmica.

Osim njega, ekipa Majka Melouna sačuvala je i Vila Bartona koji će za četiri sezone zaraditi 54 miliona dolara.