latinica  ћирилица
27/04/2024 |  11:02 | Autor: RTRS

Premijer liga BiH: Sloga dočekuje Zvijezdu 09, Borac sutra gostuje Širokom

U fudbalskoj Premijer ligi BiH ovog vikenda biće odigrane utakmice 29. kola. Dobojska Sloga danas dočekuje Zvijezdu 09, dok Borac sutra gostuje Širokom brijegu.
Premijer liga BiH - Foto: ilustracija
Premijer liga BiHFoto: ilustracija

Fudbaleri Sloge su u seriji loših rezultata ,a na posljednjih šest utakmica Dobojlije nisu postigle gol.

U ovom kolu crni niz bi mogli da prekinu u duelu sa posljednjeplasiranom Zvijezdom 09.

Trener Vlado Јagodić kaže da je frustrirajuće što njegova ekipa ne može da postigne gol te da duel sa fenjerašem može da bude mač sa dvije oštrice.

- Јoš jedan poraz u nizu protiv Veleža nam je mnogo usložio stvari. Možda je ružan izraz, ali postaje frustrirajuće što nismo dugo gola dali. Sutrašnja utakmica može biti i najteža za nas uzimajući u obzir da smo u jednoj neočekivanoj seriji bez rezultata. Nije to loša igra, nije nezalaganje, nego nedostaje realizacija. I ono malo šansi što napravimo ne iskoristimo - rekao je Јagodić.

Susret između Sloge i Zvijezde 09 biće odigran danas od 13.30 časova.

Naredna stanica na Borčevom putu ka šampionskoj tituli je Široki Brijeg.

Banjalučani četiri kola prije kraja imaju pet bodova prednosti nad Zrinjskim, a sada ih očekuje protivnik kojeg su pobijedili sedam puta uzastopno, računajući i dvomeč u kupu ovog mjeseca.

- Što se tiče Širokog, ove polusezone smo u Kupu igrali dvije utakmice, u nepunih mjesec dana ovo je treći duel i znamo sve jedni o drugima. Znamo da imaju kvalitet, to su pokazali i kroz ove dvije utakmice u Kupu, tako da nas sigurno čeka jedna teška utakmica, kako ova, tako i sve ostale do kraja. Međutim, jasno je šta moramo da uradimo do kraja, znamo svoj cilj, tako da ćemo se u ovoj utakmici tako i postaviti - rekao je trener Borca Vinko Marinović.

Utakmica između Širokog brijega i Borca u nedjelju počinje u 13 časova.

Danas je na programu i duel GOŠK-Željezničar.