latinica  ћирилица
18/06/2018 |  16:21 ⇒ 21:23 | Autor: RTRS

Teslić: Rekonstrukcija mosta na Velikoj Usori do sredine avgusta

U Tesliću je potpisan ugovor o rekonstrukciji mosta na rijeci Velika Usora, u mjestu Slatina-Kondžilo. Most bi trebalo da bude u funkciji sredinom avgusta.

Mještani tvrde da će im novi most biti od velikog značaja, a do njegove rekonstrukcije koriste alternativni put. Osim mještana, most koristi i na desetine hiljada katoličkih vjernika koji se u avgustu okupljaju na svetištu Kondžilo.

Rekonstrukcija mosta košta oko 300.000 KM. Sredstva su zajednički obezbijedili Vlada Srpske i Vlada Hrvatske.

- Zajedničkim snagama ovaj most biće završen do 15. avgusta. Sigurno je da sredstava neće nedostajati i da će radovi biti završeni u predviđenom roku - kaže Јosip Јerković, potpredsjednik Republike Srpske.

- Sredstva za ovaj projekat izdvojile su Vlada Republike Srpske i Hrvatske, a tehničku dokumentaciju i pripremne radnje opština Teslić - naveo je načelnik opštine Milan Miličević.

U toku posjete opštini Teslić uručeni su ključevi novoizgrađene kuće Marku Pranjiću, hrvatskom povratniku u Studencima.

- U ovoj opštini radićemo nove projekte. U fazi projektovanja su već 34 kuće, a i u sljedećem projektu, za narednu godinu, planirano je još 10 kuća. Više od dva miliona KM investiraćemo u Teslić i ne samo u kuće, već i u infrastrukturu - rekao je Davor Čordaš, ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske.

Potpisivanju ugovora o rekonstrukciji mosta na rijeci Velikoj Usori prisustvovao je i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić.