latinica  ћирилица
08/01/2018 |  15:53 ⇒ 10/01/2018 | 11:32 | Autor: RTRS

Svečano otvoren novi smještajni kompleks Zavoda "Dr Miroslav Zotović" (VIDEO)

U oviru obilježavanja Dana Republike svečano je otvoren novi smještajni kompleks sa terapijskim centrom u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Slatini kod Banjaluke. Objekat vrijedan skoro 26 miliona maraka, uz novi iskorak u kvalitetu medicinskih usluga, značiće i unapređenje ponude banjskog turizma u Srpskoj.
Otvaranje novog kompleksa u Zotoviću - Foto: RTRS
Otvaranje novog kompleksa u ZotovićuFoto: RTRS

Dvije godine od početka izgradnje, gotovo 26 miliona maraka i više od devet hiljada kvadrata – najsavremeniji terapijski blok sa bazenom i propratnim sadržajima, uoči obilježavanja 9. januara poklonjen je Republici.

"Novi kompleks ima neprocjenjiv značaj. Razvojem zdravstvenog turizma rasterećujemo Fond zdravstvenog oiguranja, jer sami zarađujemo neophodna sredstav za rad", rekao je direktor Zavoda Goran Talić.

Osim dosadašnje djelatnosti Zavoda i unapređenja zdravstvene zaštite pacijenata u Srpskoj, ovaj kompleks omogućiće i poboljšanje razvoja zdravstvenog turizma. Јer, četiri moderna paviljona pružaju brojne sadržaje.

"Na površini od oko 9.000 kvadratnih metara smješteno je 192 kreveta, najsavremenija medicinska kao i ITK oprema. Kompleks se sastoji od 80 dvokrevetnih soba i 16 apartamana", rekao je Talić.

Novi smještajni kompleks sa terapijskim centrom značiće i iskorak Zavoda ka visokom standardu i kvalitetu usluga iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije uz korišćenje prirodnih faktora liječenja.

Talić je naveo da će u novom kompleksu pacijenti dobiti nastavak usluga koje su im pružene u bolnici Zavoda, koja je visokospecijalizovana.

"Ukoliko se nekome uradi operacija kuka, koljena, ramena ili nečeg drugog, pacijent će nastavak liječenja, odnosno rehabilitaciju, dobiti ovdje", pojasnio je Talić.

Koliko je ovaj objekat značajan govori i lista čekanja na kojoj je trenutno oko 4.300 ljudi. S obzirom na to kapaciteti savremenog smještajnog kompleksa sa terapijskim centrom biće brzo popunjeni, ali će i smanjiti liste.

"Sutra slavimo 26. Dan Reublike, koja se pokazala spremna i sposobna da razvija ovakve kapacitete i koja je u zdravstveni sektor uložila mnogo, gradeći i rekonstruišući Klinički centar i mnoge bolnice u Republici Srpskoj kako bi održala ovaj nivo zdravstvene usluge", rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Otvaranju, između ostalih, prisustvovali su predsjednica Vlade Srpske Željka Cvijanović, predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović, ministri iz Vlade i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, predsjedavajuća Viječa naroda Republike Srpske Nada Tešanović i generalni konzul Republike Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić.

M. Vujinović/RTRS