latinica  ћирилица
08/01/2018 |  10:32 ⇒ 13:58 | Autor: RTRS

Na Dan Republike pojačane mjere bezbjednosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je da preduzima pojačane bezbjednosne mjere povodom proslave 9. januara i pozvalo sve građane da Dan Republike proslave u miru i dostojanstveno.
Dragan Lukač - Foto: RTRS
Dragan LukačFoto: RTRS

Ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač izjavio je da će sutrašnju proslavu Dana Republike u Banjaluci obezbjeđivati više od 700 policajaca. Lukač je rekao Srni da će 500 policajaca učestvovati u svečanom defileu u kojem će biti više od 2.000 ljudi.

On je naveo da su preduzete sve bezbjednosne mjere i izvršene sve pripreme za centralno obilježavanje Dana Republike u Banjaluci.

Podsjetivši da će Dan Republike biti obilježen širom Srpske, Lukač je naglasio da će policija biti pripravna.

On kaže da nema nikakvih bezbjednosnih prijetnji koje bi mogle da naruše sutrašnje svečanosti u Banjaluci ili bilo gdje u Srpskoj.

Lukač je pozvao građane da sutra dođu u Banjaluku i prisustvuju svečanom obilježavanju Dana Republike Srpske na miran, dostojanstven i bezbjedan način.

Iz MUP-a Srpske savjetuju građanima koji budu željeli da prate sutrašnji svečani defile u Banjaluci, da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete jer će im biti oduzeti.

Građanima se savjetuje i da, radi lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, ne nose ruksake i torbe, te da uz sebe imaju neki identifikacioni dokument, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.