latinica  ћирилица
17/12/2017 |  16:26 ⇒ 16:28 | Autor: RTRS

"Stado" najbolji film 3. KMMFF u Gračanici (VIDEO)

Najbolji film 3. Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog festivala (KMMFF) po glasovima publike je komedija "Stado" reditelja Nikole Koje.
Gračanica- Filmski festival -
Gračanica- Filmski festival

Festival je zatvorio reditelj Danilo Bećković, čiji su filmovi "Mali Budo" i "Јesen samuraja" osvojili nagradu publike za najbolji domaći film na prvom i drugom izdanju festivala.

Bećković je izrazio veliko zadovoljstvo što se treći KMMFF održava u Gračanici i istakao da je veoma važno da je festival organizovan, pohvalivši koncept programa koji je kombinacija filmova za djecu i domaće produkcije iz prethodne godine.

"Prezadovoljni smo, prije svega, ljudima ovdje i to nam je najveći utisak. Želim da se zahvalim Domu kulture Gračanica i entuzijazmu svih koji su bili uključeni u organizaciju", rekla je koordinatorka festivala Sara Brkić, dodajući da je posjeta bila bolja u odnosu na prošlu godinu.

Ivan Stojković iz Doma kulture Gračanica se zahvalio publici na podršci. Istakao je da su Evropski kulturni forum i Dom kulture Gračanica prezadovoljni kako je prošao festival.

Prihod od ulaznica projekcije filma "Na mliječnom putu" Emira Kusturice, koji je prikazan prvog festivalskog dana, organizatori su proslijedili u dobrotvorne svrhe, Centru za osobe ometene u razvoju.

Izvor: Agencije