latinica  ћирилица
17/12/2017 |  13:49 ⇒ 18/12/2017 | 10:36 | Autor: RTRS

Banjaluka: Otvoreno "Snješkovo" (VIDEO/FOTO)

U Banjaluci je u Dječijem pozorištu Republike Srpske, četvrti put zaredom svečano otvoreno "Snješkovo", kulturno zabavna manifestacija za djecu.
"Snješkovo" - Foto: RTRS
"Snješkovo"Foto: RTRS

Manifestaciju je otvorila predsjednica Vlade Srpske, Željka Cvijanović.

Od danas pa do 30. decembra svakog dana od 12 do 20 časova u okviru ove manifestacije biće upriličene brojne radionice i bogat kulturno zabavni program.

"Zadovoljna sam što je Vlada Srpske sa ovom institucijom, roditeljima i djecom upriličila ovu manifestaciju", rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je istakla da je Dječije pozorište Republike Srpske jedna od najvažnijih institucija kulture u Srpskoj, za koju Vlada godišnje iz budžeta izdvaja milion KM.

"Za sanaciju pozorišta uloženo je 1,5 miliona KM. I u budućnosti ćemo stajati na usluzi ovoj instituciji i veliko mi je zadovoljstvo što je Vlada jedan od pokrovitelja "Snješkova"", dodala je Cvijanovićeva.

Direktor Dječijeg pozorišta Republike Srpske Predrag Bjelošević naglasio je da je ovo manifestacija za djecu iz Banjaluke, ali i cijele Republike Srpske.

"Za 14 dana, koliko će trajati manifestacija, naš grad posjete roditelji i djeca iz svih krajeva Srpske", kaže Bjelošević.

On je zahvalio Vladi Srpske i Cvijanovićevoj na nesebičnoj podršci Dječijem pozorištu Republike Srpske.

M.Blagojević/RTRS