latinica  ћирилица
21/10/2017 |  11:33 | Autor: RTRS

Gradiška: Održana komemoracija Saši Mašiću

U Gradišci je danas održana komemoracija povodom smrti predsjednika Saveza nevladinih organizacija Roma Republike Srpske i odbornika Skupštine opštine Gradiška Saše Mašića.
Gradiška: Komemoracija Saši Mašiću - Foto: SRNA
Gradiška: Komemoracija Saši MašićuFoto: SRNA

Predsjednik Skupštine opštine Gradiška Milenko Pavlović rekao je da su Mašićev rad u organizacijama na lokalnom, republičkom i državnom nivou prepoznali njegovi sunarodnici i pripadnici drugih naroda, pa je kao kandidat nacionalnih manjina dva puta zaredom bio biran za odbornika u Skupštini opštine Gradiška.

Komemoraciji su, osim članova porodice Mašića, prisustvovali načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Đorđo Krčmar, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slavko Dunjić, odbornici u Skupštini opštine Gradiška i predstvnici lokalne uprave.

Mašić je u okviru Udruženja Roma "Gradiška" implementirao više projekata, a u okviru rada Savjeta Roma BiH, te Odbora za Rome pri Savjetu ministara BiH doprinio je zagovaranju izmjena zakonske regulative s ciljem ostvarenja i zaštite prava Roma u BiH.

Mašić je preminuo 19. oktobra u 64. godini nakon duže bolesti. Sahrana je će biti obavljena sutra u 14.00 časova na romskom groblju u Rovinama.

Izvor: Srna