latinica  ћирилица
11/09/2017 |  17:36 | Autor: RTRS

Srebrenica: Izabrani direktori pet javnih ustanova

Odbornici Skupštine opštine Srebrenica razriješili su danas vršioce dužnosti direktora pet javnih ustanova u ovom mjestu i na njihova mjesta izabrali direktore.
SO Srebrenica - Foto: SRNA
SO SrebrenicaFoto: SRNA

Nakon sprovedenog konkursa za direktora Doma zdravlja izabrana je Vesna Јovanović, dužnost direktora Centra za socijalni rad obavljaće Biljana Rakić, a Kulturnog centra Mediha Smajić.

Novi direktor Turističke organizacije je Bojan Pejić, a Dječijeg obdaništa "Radost" Mirela Hadžić.

Planirano razrješenje Sulje Čakanovića sa mjesta vršioca dužnosti direktora Radio Srebrenice odgođeno je za nastavak ove sjednice 28. septembra kada treba da bude izabran novi direktor te radio stanice.

Odgođeno je i donošenje odluke o zaštiti sanitarne zone izvorišta ljekovite vode Guber kao i imenovanje člana Školskog odbora u Srednjoškolskom centru Srebrenica.

Nakon duže diskusije data je saglasnost načelniku opštine za kupovinu objekta bivše gradske pivnice, kao i za vođenje aktivnosti za zamjenu zemljišnih parcela u Skelanima da bi se regulisalo pitanje vlasništva lokacije za izgradnju poslovnog objekta.

Odbornici su danas donijeli odluke o formiranju zajednice etažnih vlasnika i finansiranju rada mjesnih zajednica, a upoznati su i sa informacijom o realizaciji skupštinskih zaključaka u prvoj polovini ove godine.

Izvor: SRNA