latinica  ћирилица
11/09/2017 |  16:22 ⇒ 17:49 | Autor: RTRS

Šarović i Ivancov o ratnom dugu Rusiji

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije u BiH Petrom Ivancovim o otvorenim pitanjima i unapređenju dalje saradnje BiH i Rusije.
Šarović i Ivancov - Foto: SRNA
Šarović i IvancovFoto: SRNA

Posebno je istaknuta potreba aktivnijeg rješavanja pitanja ratnog duga Rusiji, saopšteno je iz resornog ministarstva.
Na sastanku je razgovarano o pristupanju BiH Svjetskoj trgovinskoj organizaciji /STO/ i pitanju kvaliteta tečnih naftnih goriva, čije je regulisanje važno za pregovore sa ruskom stranom o pristupanju BiH ovoj organizaciji.

U skladu sa protokolom koji je usvojen na sjednici Međuvladine komisije BiH i Rusije za trgovinu i ekonomsku saradnju, na sastanku su dogovorene aktivnosti na ubrzanom formiranju zajedničkih radnih grupa za unapređenje saradnje u oblastima poljoprivrede i energetike između BiH i Rusije.

Šarović je prihvatio poziv ministra energetike Rusije, Aleksandra Novaka, za učešće na Međunarodnom forumu za energetsku efikasnost i energetski razvoj "Ruska energetska sedmica", koji će biti održan u Moskvi od 3. do 7. oktobra, a čije plenarno zasjedanje će predvoditi predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Izvor: SRNA