latinica  ћирилица
09/09/2017 |  18:21 ⇒ 20:23 | Autor: RTRS

Dodjelom svečanih priznanja u Stanarima obilježen Dan opštine (VIDEO)

Dodjelom svečanih priznanja u Stanarima je obilježen Dan opštine. Ove godine najviše opštinsko priznanje "Povelja počasnog građanina" dodijeljena je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.
Stanari - obilježavanje - Foto: RTRS
Stanari - obilježavanjeFoto: RTRS

Prije tri godine 9-og septembra Narodna skupština usvojila je Zakon o osnivanju opštine Stanari, čime je ostvarena decenijska želja stanovnika ovog kraja.

Od tada Stanari se ubrzano razvijaju. Trenutno je zaposleno 1.150 radnika na ovoj opštini. Životom u Stanarima zadovoljni su i stari i mladi.

Opština Stanari se za samo dvije i po godine po mnogim parametrima svrstala u sam vrh po razvijenosti. Zaposleno je novih 250 radnika, a rukovdstvo opštine ima jasne planove daljeg razvoja. 

- To je zapošljavanje, drugo je vodosnabdijevanje do svake kuće, da imamo vodu, treće priključak na auto petlju, parcelizacija se vrši, četvrto ravna cesta do Teslića 8 kilometara i izgradnja administrativnog centra - naveo je načelnik opštine Stanari Dušan Panić.

Ove godine najviše opštinsko priznanje "Povelja počasnog građanina sa zlatnim grbom opštine" dodijeljena je predsjedniku Miloradu Dodiku. Plakete opštine Stanari uručene su prosvjetnim radnicima " Anki Kovačević i Aleksandru Ristiću za doprinos u razvoju obrazovanja i vaspitanja u ovoj opštini.

- U zadnje 2 godine ostvaren je napredak u svakom pogledu i zahvalan sam jer je opštinska uprava prepoznala kvalitetan i dobar rad i zahvljem se na priznanju - istakao je direktor OŠ "Desanka Maksimović" u Stanarima Aleksandar Ristić.

Od osnivanja, opština Stanari ispunila je većinu zadatih ciljeva, a u narednom periodu su planirane nove investicione aktivnosti u realnom sektoru i završetak Strategije razvoja Stanara u narednih deset godina, rečeno je na svečanosti.