latinica  ћирилица
19/11/2016 |  00:14 ⇒ 23:01 | Autor: RTRS

Nišikori poražen od Čilića pred duel sa Đokovićem

Peti teniser sveta Kei Nišikori poražen je od Marina Čilića pred duel sa Novakom Đokovićem u polufinalu Završnog Mastersa u Londonu.
Novak Đoković i Kei Nišikori (Ilustracija: RTRS) -
Novak Đoković i Kei Nišikori (Ilustracija: RTRS)

Nišikori, koji je porazom Stana Vavrinke od Endija Marija obezbijedio plasman među četiri najbolja, izgubio je od Marina Čilića u trećem kolu grupne faze sa 3:6, 6:2, 6:3.

Posljednji meč u grupi DŽon Mekinro nije imao rezultatskog značaja, pa se očekivalo da će se Јapanac štediti za predstojeće polufinale.

Međutim, to se nije desilo – krenuo je agresivno, napravio brejk već u trećem gemu, a onda još jednom oduzeo servis rivalu za dobijanje prvog seta.

Preokret se dogodio u drugom dijelu igre kada je hrvatski teniser zaigrao mnogo bolje i krenuo da osvaja gemove. Izjednačio je u setovima, a onda sredinom trećeg napravio brejk i rutinski priveo meč kraju.

On je na taj način smanjio razliku u međusobnom skoru na 7-6, ali je mnogo duže zadržao protivnika na terenu nego što je ovaj želio. Duel je trajao skoro dva sata, što znači da će Nišikoriju biti potrebno više vremena za oporavak.