latinica  ћирилица
28/10/2015 |  16:01 | Autor: SRNA

Višković: Odluka o referendumu biće objavljena u Službenom glasniku

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će odluka o održavanju referenduma o radu Suda i Tužilažta BiH biti objavljena u Službenom glasniku kada budu provedene sve procedure.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

"Na zajedničkoj komisiji Narodne skupštine i Vijeća naroda pokušali smo da kažemo da nema povrede vitalnog nacionalnog interesa u odluci o izboru Komisije za sprovođenje referenduma, ali Klub Bošnjaka misli da ima", izjavio je Višković novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da se nakon odgovarajuće odluke Ustavnog suda stiču uslovi za objavljivanje odluke o održavanju referenduma u Službenom glasniku, te da od tog trenutka predstoji 50 dana za održavanje referenduma.

Zajednička komisija Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske nije postigla saglasnost o procedurama za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa na skupštinske odluke o izboru Komisije za sprovođenje referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, te o izboru Regulatorne komisije za energetiku Srpske, zbog čega će o ovome konačnu odluku donijeti Ustavni sud Srpske.