latinica  ћирилица
24/09/2015 |  13:49 | Autor: SRNA

Dmičić: Osnovni zadatak Komisije, zakonito provođenje procesa referenduma

Osnovni zadatak Komisije za sprovođenje referenduma u Republici Srpskoj o Sudu i Tužilaštvu BiH jeste zakonito provođenje ovog procesa, izjavio je član Komisije Mile Dmičić.

"Zadatak Komisije je i usklađivanje rada komisija za sporovođenje referenduma u jedinicama lokalne samouprave, a stara se i za obezbjeđivanje materijala i svih drugih organizacionih i tehničkih radnji u vezi sa ovim procesom", rekao je Dmičić.

On je pojasnio da Komisija vrši kontrolu štampanog materijala, objavljuje prve nezvanične rezultate referenduma, najkasnije u roku od 48 časova od zatvaranja glasačkih mjesta.

"Komisija utvrđuje i javno objavljuje rezultate referenduma i podnosi izvještaj Narodnoj skupštini Republike Srpske", precizirao je Dmičić.

On je istakao da mandat članovima Komisije traje do konstatovanja rezultata referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske imenovala je juče članove Komisije za sprovođenje referenduma u Srpskoj o Sudu i Tužilašvu BiH.

Za predsjednika Komisije imenovan je Željko Mirjanić, a članovi su Ljiljana Dabić, Vili Kuljanac, Dragoljub Reljić, Mile Dmičić, Željko Škondrić, Dobrila Drinić Malić i Dragan Ristić, te Darko Kremenović.

Odluku o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH Narodna skupština Republike Srpske donijela je 15. jula ove godine.