latinica  ћирилица
10/05/2024 |  12:12 ⇒ 12:14 | Autor: SRNA

Komazec: Novinare "Јedinstva" Albanci istjeruju iz prostorija

Direktor "Јedinstva" Rada Komazec rekla je da novinarima tog lista prijeti prinudno iseljenje iz kancelarija u Kosovskoj Mitrovici jer ih Albanci po drugi put istjeruju iz radnog prostora.
Kosovska Mitrovica (Foto: TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs) -
Kosovska Mitrovica (Foto: TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs)

Komazecova je navela da im je rečeno da su prostorije, koje koriste duže od 20 godina i koje su pripadale preduzeću "Luks", prodate i da zato više ne mogu boraviti u njima.

- Albanci su svu našu imovinu, i pokretnu i nepokretnu, u Prištini oteli 1999. godine, a sada nas opet progone iz prostora koji smo, kao list prognanik, dobili na korištenje od Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju 2003. godine - rekla je Komazec za sajt Udruženja novinara Srbije.

Ona je objasnila da je prije dva mjeseca u prostorije "Јedinstva" došao njima nepoznati čovjek i rekao da je kupio nekretnine koje pripadaju društvenom preduzeću "Luks" preko Agencije za privatizaciju u Prištini i da je potrebno da se prostorije isprazne.

Novinari "Јedistva" su u novembru 1999. godine napustili prostor u Domu štampe u Prištini po nalogu Kfora, koji nije mogao da im garantuje bezbjednost.

Odatle su najprije otišli u Zvečan, pa u Kosovsku Mitrovicu, gdje je Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju renovirao prostorije i 50 metara kvadratnih dao listu "Јedinstvo".