latinica  ћирилица
10/05/2024 |  11:59 ⇒ 12:03 | Autor: sputniknews.com

Putin sa Mišustinom: Neophodno da Vlada nastavi usredsređen i neprekidan rad

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se sa v.d. premijera države Mihailom Mišustinom u Kremlju uoči glasanja u Državnoj dumi o njegovoj kandidaturi za predsjednika ruske vlade.
Vladimir Putin i Mihail Mišustin (foto: EPA-EFE/ALEXANDER ASTAFYEV/ SPUTNIK / GOVERNMENT PRESS SERVICE / POOL MANDATORY CREDIT) -
Vladimir Putin i Mihail Mišustin (foto: EPA-EFE/ALEXANDER ASTAFYEV/ SPUTNIK / GOVERNMENT PRESS SERVICE / POOL MANDATORY CREDIT)

Putin je prilikom razgovora sa Mišustinom ocijenio da je Vlada u teškim uslovima mnogo uradila.

Takođe, ruski lider je istakao da bi bilo ispravno ako bi Mišustin nastavio rad na poziciji premijera države.

Putin je ocijenio da je neophodno da Vlada nastavi usredsređen i neprekidan rad.

Prema njegovim riječima, kako je pokazala praksa prethodnih godina, Rusija generalno ostvaruje rezultate koji su joj potrebni.

- Najvažnije je težiti realizaciji nacionalnih razvojnih ciljeva - naglasio je ruski lider.

Putin je izrazio uvjerenost da će Duma podržati Mišustinovu kandidaturu na mjesto premijera zemlje.

V.d. premijera Rusije je u razgovoru sa ruskim liderom izjavio da nikakvih pauza u radu Vlade neće biti i da će biti nastavljene tekuće aktivnosti.

Takođe, planirano je da se Putin i Mišustin sastanu i nakon što Duma odobri Mišustinovu kandidaturu za premijera države.

Prethodno, predsjedavajući Dume Vjačeslav Volodin na svom Telegram kanalu saopštio je da je ruski predsjednik Vladimir Putin predložio Državnoj dumi Mihaila Mišustina kao kandidata za premijera Ruske Federacije.

Volodin je objasnio da će na sjednici, čiji se početak očekuje oko 14.00 časova po moskovskom (13.00 časova po srednjoevropskom vremenu), Mišustin najprije izložiti svoj ekspoze, nakon čega će uslijediti pitanja poslanika i govori predstavnika političkih partija, a zatim će se održati glasanje povodom kandidature za predsjednika Vlade.