latinica  ћирилица
06/05/2024 |  12:54 ⇒ 16:29 | Autor: RTRS

Banjaluka: Obustava saobraćaja i pojačana bezbjednost povodom otvaranja džamije Arnaudije

Policijska uprava Banjaluka podsjeća građane da će 7. maja, povodom kulturno - vjerske manifestacije otvaranja ponovo izgrađene džamije Arnaudije u Banjaluci, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Banjaluka na području grada na snazi biti potpuna obustava saobraćaja od 7 časova do potrebe, saopštila je Policijska uprava.
Arnaudija Banja Luka - Foto: Ustupljena fotografija
Arnaudija Banja LukaFoto: Ustupljena fotografija

Saobraćaj će biti obustavljen u sljedećim ulicama:

- na magistralnom putu MI 101, dionica puta Banjaluka – Srpske Toplice, od raskrsnice sa Solunskom do raskrsnice sa kružnim tokom, Bulevar cara Dušana – Karađorđeva – Krajiških brigada,

- u Bulevaru cara Dušana - na dijelu od raskrsnice sa Ulicom Јovana Dučića do raskrsnice sa kružnim tokom Omladinske,

- u Ulici Braće Mažar i majake Marije – na dijelu od raskrsnice sa Ulicom Zmaj Јovina do raskrsnice sa Omladinskom,

- u Ulici Meše Selimovića – na dijelu od raskrsnice sa Ulicom Zmaj Јovina,

- u Ulici Branka Majstorovića – na dijelu od raskrsnice sa Ulicom Zmaj Јovina,

- u Ulici Braće Mažar i majke Marije – na dijelu do Ulice Meše Selimovića,

- u Ulici Simeuna Đaka na dijelu od raskrsnice sa Ulicom Zmaj Јovina do raskrsnice sa Omladinskom.

Za vrijeme obustave saobraćaja linije javnog prevoza putnika koje saobraćaju naprijed navedenim ulicama biće preusmjerene alternativnim trasama.

Na magistralnom putu MI -101 na snazi će biti izmijenjen režim saobraćaja koji podrazumijeva zabranu saobraćaja za vozila preko 3,5 tone ukupne mase, koji će se preusmjeriti na Istočni tranzit iz smjera Laktaša, na raskrsnici sa kružnim tokom u Ulici Ivana Gorana Kovačića – Marije Dimić – Krajiških brigada, a iz smjera Mrkonjić Grada, na magistralnom putu MI – 101, saobraćaj će biti preusmjeren na most u naselju Srpske Toplice u Ulici Manjačkih ustanika.

Iz PU Banjaluka podsjećaju, da je ugostiteljskim objektima koji se nalaze u blizini Arnaudije u ulicima Braće Mažar i majke Marije, Bulevar cara Dušana i Branka Majstorovića od 7 do 17 časova zabranjen rad, dok je u ugostiteljskim objektima u ulicama Meše Selimovića, Vojvode Momčila i Simeuna Đaka, u tom periodu zabranjeno točenje alkohola.

Iz PU Banjaluka građanima koji će prisustvovati otvaranju savjetuju da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument.

Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte i građane iz PU Banjaluka podsjećaju da je u cilju bezbjednosti zabranjena upotreba dronova.

Iz PU Banjaluka pozivaju predstavnike medijskih kuća koji će pratiti navedeni događaj da na sebi imaju jasno istaknutu novinarsku akreditaciju organizatora događaja.