latinica  ћирилица
05/05/2024 |  16:47 ⇒ 16:51 | Autor: TANЈUG

Mickoski uvjeren u dvostruku izbornu pobjedu u srijedu

U srijedu, 8. maja u Sjevernoj Makedoniji biće održani parlamentarni izbori i drugi krug predsjedničkih izbora, a lider najuticajnije opozicione VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski kaže da je optimista i da ta stranka može da očekuje duplu pobjedu - da osvoji podršku za 61 poslanika u Sobranju i da dobije predsjedničku poziciju.
Hristijan Mickoski (Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT) -
Hristijan Mickoski (Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT)

- Vjerujem da ćemo u srijedu imati ubjedljivu duplu pobjedu, Gordana Šiljanovska Davkova će biti budući predsjednik Makedonije, a koalicija Vaša Makedonija i VMRO-DPMNE će imati 61 poslanika - izjavio je danas predsjednik VMRO-DPMNE ispred Saborne crkve u Skoplju.

Na pitanje o predstojećim parlamentarnim i drugom krugu predsjedničkih izbora i očekivanjima, Mickoski je rekao:

- Svima je jasno da je VMRO-DPMNE na ovim izborima blizu većine u parlamentu.

On je zahvalio građanima koji su u prvom predsjedničkom krugu glasali za Siljanovsku Davkovu i dodao da osjeća da će u srijedu biti masovno glasanje za VMRO-DPMNE i koaliciju Vaša Makedonija, prenijeli su skopski mediji.

Predsjednički kandidat Šiljanovska Davkova je u prvom krugu predsjedničkih izbora dobila ubjedljiivu podršku građana od 40 odsto više od protivkandidata, aktuelnog makedonskog predsjednika Steve Pendarovskog.