latinica  ћирилица
05/05/2024 |  12:10 ⇒ 18:00 | Autor: SRNA

Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je Vaskršnjoj liturgiji u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu i poželio da vaskrsenje Hristovo, bude vaskrsenje u srcima, dušama, biću, životu.
Sarajevo - Vaskrs - Foto: SRNA
Sarajevo - VaskrsFoto: SRNA

- Da ne bude vaskrsenje samo praznik, već da bude doživljaj da je Gospod uistinu vaskrsao u našim srcima, našim dušama, da možemo iz takvih srca i takvih duša da pjevamo Hristos vaskrse - rekao je mitroplolit Hrizostom okupljenim vjernicima.

Mitropolit je zaželio da Bog blagoslovi srpski rod, Srpsku pravoslavnu crkvu /SPC/, Mitropoliju dabrobosansku, ovaj Saborni hram i sav srpski vjerni narod.

Okupljenim vjernicima mitropolit Hrizostom je poželio da ih Gospod Bog svojom snagom čini srećnim, radosnim i veselim, kako danas, tako i sve naredne dane.

- Da ste živi i zdravi kako vi u hramu, tako i svi vaši - rekao je mitropolit Hrizostom, te prisutne vjernike pozdravio tradicionalnim pozdravom "Hristos vaskrse!".

Mitropolit Hrizostom je osveštao vaskršnja jaja koja su potom podijeljena vjernicima.

Čestitku povodom Vaskrsa mitropolitu Hrizostomu i svim pravoslavnim vjernicima uputio je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković koji je poželio da ovaj veliki praznik proslave u zdravlju, miru i radosti, okruženi ljubavlju svojih najmilijih.

- Siguran sam da će naša zajednička posvećenost vrijednostima vjere, zajedništva i solidarnosti doprinijeti daljem njegovanju i očuvanju tradicija međusobnog poštovanja i razumijevanja koje krase naše društvo - naveo je Konaković.