latinica  ћирилица
04/05/2024 |  07:53 ⇒ 10:04 | Autor: RTS

Tandem Dončić-Irving izbacio Kliperse, Dalas u drugoj rundi Zapada (VIDEO)

Košarkaši Dalas maveriksa plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije pobjedom nad Los Anđeles klipersima 114:101 u šestom meču serije, odigranom u "Amerikan erlanjs centru".
Luka Dončić (foto:EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT) -
Luka Dončić (foto:EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT)

Јoš jedno ubjedljivo izdanje Dalasa u seriji, baš kad je bilo najpotrebnije. Bez Kavaja Lenarda, uz istrošene veterane, Klipersi nisu mogli mnogo.

Uspjeli su gosti da poslije osam poena zaostatka nakon prve dionice, svedu rezultat na egal na poluvremenu. Zatim slijedi "bljesak" Maveriksa u trećoj dionici dobijenoj 35:20, čime se stekla dovoljna prednost za miran kraj.

Tandem Dončić-Irving bio je na svom vrhuncu za Dalas. Slovenačna superzvezda je došla do 28 poena, sedam skokova i 13 asistencija. Irving je bio najefikasniji pojedinac na meču sa 30 poena, uhvativši šest lopti i podijelivši četiri asistencije. Najbliži od saigrača im je bio Pi DŽej Vašington sa 14 poena

Norman Pauel je predvodio goste sa 20 poena. Pol DŽordž je upisao dabl-dabl od 18 poena i 11 skokova, Ivica Zubac poen manje uz isti broj skokova, dok je DŽejms Harden postigao 16 poena, podijelio 13 asistencija i uhvatio sedam skokova.


Sljedeći protivnik Dalasa je prvoplasirani tim iz regularnog dijela - Oklahoma siti tander.