latinica  ћирилица
30/04/2024 |  10:55 ⇒ 12:37 | Autor: RTRS

Košarac: Žalosno je da se udruženja žrtava politizuju i zloupotrebljavaju svoju bol

Kao čovjek i političar saosjećam sa bolom svih žrtava rata, uključujući i majke Srebrenice, no, žalosna je praksa da se udruženja žrtava politizuju i upliću u politiku, zloupotrebljavajući svoju bol, istakao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.
Staša Košarac - Foto: Ustupljena fotografija
Staša KošaracFoto: Ustupljena fotografija

Majke Srebrenice postale su političko udruženje, koje je mobilizovano s jednim ciljem - što više ocrniti i satanizovati srpski narod. To je nedopustivo. Apsolutno je neprihvatljiv jednostran pristup i iznošenje neistina sa namjerom da se srpski narod etiketira kao genocidan - dodaje Košarac.

Upitao je šta je sa srpskim žrtvama?

- Јesu li suze srpskih majki manje vrijedne? Da li su svjetskim moćnicima i UN-u crne marame srpskih majki manje vredne pažnje i izvinjenja od belih marama majki Srebrenice? Ko je ubijao Srbe u Sarajevu, Podrinju, Јošanici...? Zašto Suljagić, Subašićeva, Konaković i drugi bošnjački zvaničnici ne pričaju o tome? Šta je sa logorima za Srbe? O tome se ćuti - zaključuje Košarac.

Dodaje, da su umjesto borbe za istinu, izabrali su prijetnje i hajku na srpski narod, Srpsku i Srbiju.

- Na dnevnoj osnovi napadaju predsjednike Dodika i Vučića, prizivajući međunarodni intervencionizam u konstantnoj težnji za ukidanjem Srpske. Nikome to ništa dobro neće donijeti. Republika Srpska je realnost. Poruka Srpske je mir, saradnja i međusobno uvažavanje. Ako to ne žele, mirno razdruživanje je jedina opcija - napominje Košarac na svom Instagram nalogu.