latinica  ћирилица
29/04/2024 |  11:57 ⇒ 14:11 | Autor: RTRS

Kovačević: Širiće se spisak onih koji su slomili zube o Srpsku i Dodika

Ostalo je neprimijećeno da je poslanik partije Naša stranka Predrag Kojović, govoreći o tome da treba prekinuti dijalog predstavnika vlasti u BiH, jer će, kako on kaže, doći do intervencije međunarodne zajednice, između ostalog, u tom kontekstu rekao i da očekuje odluke domaćeg sudstva koje će odrediti ko će učestvovati u vođenju BiH, rekao je delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- Iz ovoga je potpuno jasno da su strani nalogodavci sramnog političkog procesa protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Srpske Lukića, Kojovića i Trojku već obavijestili i o nalogu za konačnu presudu, a koja bi, po Kojovićevim riječima, Dodika očigledno trebala eliminisati iz procesa donošenja odluka u BiH - dodaje Kovačević.

Kako on navodi ovim je samo potvrđeno ono što se iz Republike Srpske govori od prvog dana - da je jedini cilj ovog neustavnog, antidejtonskog i sramnog političkog procesa isključivo eliminacija Milorada Dodika iz političkog života BiH.

- Međutim, ono što je još bitnije, jeste i da je naš odgovor ostao nepromijenjen - predsjednika Republike Srpske će birati ili smjenjivati isključivo građani Republike Srpske! U ovom trenutku je možda mnogo toga neizvjesno, ali je zato sasvim izvjesno da će se uskoro širiti spisak onih koji su polomili zube o Republiku Srpsku i Milorada Dodika - napominje Kovačević na društvenoj mreži "Iks".