latinica  ћирилица
29/04/2024 |  08:53 ⇒ 12:38 | Autor: RTRS

Istočno Sarajevo: Uhapšeno lice koje se nalazi na crvenoj Interpolovoj potjernici (FOTO/VIDEO)

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo rano jutros u okviru nastavka akcije "Kode" u Istočnoj Ilidži uhapsili su lice inicijala B.Ј. koje se nalazi na crvenoj interpolovoj potjernici.
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske) -
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske)

Kako nezvanično saznajemo riječ je o licu, koji se tereti da je dio organizovane kriminalne grupe Darka Eleza.

Potjernica za ovim licem raspisana je zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Akcija Kode (Foto: RTRS )

- Na osnovu naredbe Okružnog suda u Istočnom Sarajevu i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo u toku su pretresi kuća, stanova i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeno lice. Nakon kriminalističke obrade lice će biti predato postupajućem tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu - ističe se u saopštenju PU Istočno Sarajevo.

Podsjećamo, u akciji "Kode" koja je sprovedena na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banjaluke i Kantona Sarajevo uhapšeno je ukupno 14 osoba kojima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogom, čime su pričinili protivpravnu imovinsku korist od 2.750.000 KM.