latinica  ћирилица
28/04/2024 |  11:46 ⇒ 11:50 | Autor: Index.hr

Zagreb: Policajac prošao kroz crveno svjetlo i udario u automobil

Pripadnik zagrebačke policije (25) je u Novom Zagrebu službenim motociklom prošao kroz crveno svijetlo na raskršću i izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je teško povrijeđen.
Policija Hrvatske - Foto: RTRS
Policija HrvatskeFoto: RTRS

Zagrebačka policijska uprava je u saopštenju navela da je u subotu oko 10.55 časova u Novom Zagrebu, 25-godišnji policijski službenik PU zagrebačke upravljao službenim motociklom, a kretao se Avenijom Dubrovnik u smjeru istoka.

Dolaskom do raskršća sa Ulicom SR Njemačke ušao je u raskškrće iako je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svijetlo, te je prednjim dijelom motocikla udario u bočnu stranu automobila zagrebačkih registarskih tablica kojim je upravljao 47-godišnjak, a koji se kretao Avenijom u smjeru zapada. U trenutku udesa skretao je u lijevo prema Ulici SR Njemačke za vrijeme dok je na semaforu bilo upaljeno zeleno svijetlo za njegov smjer kretanja.

U tom udesu policijski službenik je teško povrijeđen. Ukazana mu je ljekarska pomoć u Kliničkoj bolnici Sveti Duh. Nadležni su izvršili uviđaj na mjestu udesa.