latinica  ћирилица
27/04/2024 |  22:38 ⇒ 28/04/2024 | 08:52 | Autor: SRNA

Petrović: Najbolje da se Blagojević kandiduje na izborima i na djelu pokaže svoju političku genijalnost

Izlivi neutemeljenog kritizerstva od strane Milana Blagojevića očigledno su plod njegovih neostvarenih ličnih ambicija, izjavio je šef Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH Dušan Petrović.
Dušan Petrović - Foto: Ustupljena fotografija
Dušan PetrovićFoto: Ustupljena fotografija

Petrović je ocijenio da bi Blagojeviću najbolje bilo da se kandiduje za predsjednika Republike ili srpskog člana Predsjedništva, ili čak i za predsjednika Srbije, jer i tamo često dijeli lekcije, pa da na djelu pokaže svoju političku genijalnost.

- Valjda je Blagojeviću jasno da u slučaju da Predsjedništvo nije imenovalo bošnjačke ambasadore, uključujući i /Zlatka/ Lagumdžiju, ne bi bili imenovani ni ambasadori iz Republike Srpske. U najmanju ruku je čudno to što Blagojević kao pravnik opravdava Lagumdžijine ilegalne postupke činjenicom da je imenovan od Predsjedništva BiH. Blagojević danima vergla o Lagumdžiji, kao da mu je imenovanjem dato pravo da se ponaša tako kako se ponaša - naglasio je Petrović.

On je naveo u izjavi za Srnu da to što su ambasadori imenovani, ne daje im za pravo da djeluju mimo Ustava i zakona, što je Lagumdžija uradio i zbog čega je srpski član protiv njega podnijela krivičnu prijavu.

- Srpski član Predsjedništva je u više navrata pisala i jasno stavila do znanja organima UN i zemljama članicama da je rezolucija o Srebrenici predložena mimo procedura, uz grubo kršenje Ustava i zakona. Trenutna panika u misijama zemalja sponzora rezolucije, kao i samo odgađanje izjašnjavanja, dokazuju da je to, uz nadljudsko zalaganje predsjednika Srbije, dalo ozbiljne rezultate - ukazao je Petrović.

To što Blagojević unosi smutnju i vodi svoje lične ratove u trenutku dok se Srbija i Srpska u neravnopravnoj borbi bore za vitalne nacionalne interese, rekao je Petrović, govori najviše o njemu i njegovoj neusklađenosti ambicija i mogućnosti.