latinica  ћирилица
27/04/2024 |  17:49 ⇒ 17:52 | Autor: SRNA

Galijašević: Konaković i Isak izazivaju tenzije

Stručnjak za bezbjednost DŽevad Galijašević rekao je Srni da je ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH /FBiH/ Ramo Isak sramota federalnog MUP-a, što potvrđuje i doček koji je priredio ljudima iz specijalne jedinice i direktoru Federalne uprave policije nakon oslobađanja iz pritvora, nakon što su uhapšeni u akciji "Blek taj dva".
DŽevad Galijašević - Foto: RTRS
DŽevad GalijaševićFoto: RTRS

- Oni su slavili kao pravi kriminalci oslobađanje ljudi povezanih sa najgorim narko-kartelima. Pogledajte veselje koje Isak pravi sa ljudima koji su iz pritvora izašli zbog veza sa narko-mafijom i pogledajte njegov današnji takozvani stranački skup. To je jedno - naglasio je Galijašević, komentarišući današnji skup "Domovina te zove" koji je na Smetovima kod Zenice organizovao Isak, a na kojem su se mogle vidjeti ratne zastave takozvane Armije BiH, kao i zastave Isakove političke partije.

Galijašević je istakao da Isak nema stranku, već mafijašku grupu.

- Kada se pogleda Isak, ne može se vidjeti ni stranka, ni Ministarstvo unutrašnjih poslova, već kriminalni poslovi i zarobljene institucije koje provociraju rat, da bi se pojedinci čija je uloga u kriminalnom miljeu otkrivena, mogli osloboditi - rekao je Galijašević.

On je rekao da Isak i ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković izazivaju i dižu tenzije, podstiču sukobe i žele da izazovu rat da bi se, kako je naveo, spasili zatvora.

Galijašević je naveo da vide da se oko njih steže "crna kravata" zbog njihovih veza sa najmoćnijim kartelima, a ne samo sa "Titom i Dinom" iz Dubaija.

U sve to se, rekao je Galijašević, uklapa i negiranje nadležnosti i procedura u kojima se donose određene političke odluke i u kojem se predstavlja volja sva tri naroda u BiH.

- Ono što je /stalni predstavnik BiH u UN Zlatko/ Lagumdžija uradio u UN predstavljajući samo Bošnjake, a zanemarujući Srbe i Hrvate i njihov stav, ono što je uradio Elmedin Konaković kao ministar inostranih poslova je samo druga strana priče u odnosu na ovo ponašanje Isaka. Dakle, da bi se oni oslobodili, pakao za sve narode u BiH - rekao je Galijašević.

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak organizovao je danas kod Zenice skup pod nazivom "Domovina zove", kojem je prisustvovao bivši general takozvane Armije BiH Sefer Halilović, a na kojem su se mogle vidjeti ratne zastave, kao i zastave Isakove političke partije.

U akciji "Blek taj dva" 22. aprila uhapšena su 23 lica osumnjičena za organizovani kriminal, trgovinu drogom, pranje novca i druga krivična djela, među kojima su i šef specijalne policije Federalne uprave policije /FUP/ Mustafa Selmanović, vršilac dužnosti direktora FUP-a Vahidin Munjić, nekoliko specijalaca ili bivših pripadnika FUP-a i sarajevski biznismen Gordan Memija.