latinica  ћирилица
27/04/2024 |  17:12 ⇒ 17:19 | Autor: Agencije

Obradović vodi Partizan još dvije godine

Predsjednik KK Partizan Ostoja Mijailović i Željko Obradović obratili su se javnosti povodom potpisa novog ugovora između kluba i trenera.
Željko Obradović (Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ) -
Željko Obradović (Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ)

Zvanično je saopšteno da je Obradović potpisao novi, dvogodišnji ugovor sa crno-bijelima.

Takođe, oba sagovornika su pričala o budžetu sa kojim se Partizan bori u Evroligi i ABA ligi, kao i o potencijalnom timu za narednu sezonu.

Јedna od bitnih tema svakako je i tim za narednu sezonu u kojoj crno-bijeli kao i do sada imaju velike ambicije.

- Imate neko iskustvo, kao što ga imam ja. Već se pojavljuju raznorazna imena. Nagovještaji su razni, ko je interesantan Partizanu. Prije neki dan sam pročitao ime igrača za kojeg nikada nisam bio zainteresovan. I to je to. Ljudi će objavljivati vijesti, svašta će se pojavljivati. Nama su prioritet igrači koji su trenutno u klubu. Neki imaju ugovore za narednu sezonu, nekima ističu. Mi sada imamo plan da prvo obezbijedimo plasman u finale ABA lige, pa da vidimo ko će nam biti protivnik - kaže Obradović.

- Mi stalno pričamo o tome šta može da se promijeni u timu. Rijetko koji tim je nešto napravio, a da nije nešto promijenio u sastavu. To se sve gleda kroz rezultate u toku sezone. Sada nam je najvažnije polufinale protiv Budućnosti. Razmišljamo o timu za narednu sezonu, ali ni sa kim nismo razgovarali ozbiljno. Razmišljamo, imamo skaute koji nam daju prijedloge, mi smo ljetos imali ogroman broj igrača koje smo gledali. Ne pamtim da sam ikada gledao toliki broj igrača. Imamo situacije sa igračima koji čekaju posljednji dan i poziv iz NBA, pa pristaju i na one dvosmjerne ugovore... Postoji brend Partizana, postoje i igrači koji žele da rade sa mnom... Mogu samo da se vratim na prošlo ljeto, svi igrači koji su ostali i koji su otišli ostvarili su neuporedivo bolje ugovore. To može da nam bude adut u pregovorima, a igračima je vijek trajanja oročen rekao je Obradović.

Legendarni stručnjak uverava navijače da će Partizan i naredne sezone imati jak tim.

- Radimo i radićemo na svemu, probaćemo da napravimo najbolji mogući tim koji će navijači prepoznati. A, oni neće da kupuju karte ako nemamo tim koji može da se takmiči najmanje za Top 8. Svi imaju ambiciju na početku sezone da igra Top 8 ili sada Top 10. Na nama je da pokažemo ambiciju koju imamo - zaključio je Obradović.