latinica  ћирилица
26/04/2024 |  18:07 ⇒ 19:57 | Autor: RTRS

Višemilionska ulaganja: U Čelincu izgradnja mosta preko rijeke Ukrine (VIDEO)

U Staroj Dubravi kod Čelinca počinje izgradnje novog mosta na rijeci Ukrini. Vrijednost ove investicije je milion 750 hiljada maraka, a rok za završetak projekta je 18. Biće izgrađene i pristupne saobraćajnice.
Radovi u Čelincu - Foto: RTRS
Radovi u ČelincuFoto: RTRS

Počinje gradnja mosta na koji se dugo čekalo. Postojeći osim što nema zadovoljavajuću nosivost, nema ni širinu predviđenu za jednosmjerni saobraćaj.

Riječ je o značajnom infrastrukturnom projektu koji će omogućiti bolji saobraćaj na dionici puta Čelinac-Prnjavor-Stanari.

- Doprinijeće i boljem razvoju same opštine i samog ovog mjesta, gdje povezujemo ove naše mjesne zajednice sa susjednim opštinama. Iskoristio bih priliku da se zahvalim ЈP "Putevi Republike Srpske, Vladi Srpske, kao i njenom rukovidstvu na ovoj značajnoj investiciji koja se dešava na teritoriji naše opštine - istakao je načelnik opštine Čelinac Vlado Gligorić.

Preduzeće "Putevi" širom Srpske planiraju investirati sredstva u rehabilitaciju i sanaciju regionalnih i magistralnih puteva, mostove i infrastrukturne objekte.

- Izgradnjom ovog mosta, mislimo da će se mnogo olakšati saobraćaj kada je u pitanju veći teretni prevoz, a izvođač je "Grupa Fortis" zajedno u konzorcijumu sa "Kozaraputevima" i "Prijedorputevima" - napominje vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Milan Dakić.

Sljedeće godine u planu je nastavak izgradnje regionalnog puta Čelinac-Ukrina prema Tesliću dužine dva kilometra.