latinica  ћирилица
25/04/2024 |  20:28 ⇒ 26/04/2024 | 11:43 | Autor: RTRS

Banjaluka u znaku plivanja - Međunarodni plivački miting "22. april" (VIDEO)

Banjaluka je ovih dana u znaku plivanja. Kliment Kolesnjikov, Јulija Efimova, samo su neki od plivača, koji će nastupiti Međunarodnom plivačkom mitingu "22. april".
Plivački miting - Foto: RTRS
Plivački mitingFoto: RTRS

Međunarodni plivački miting u organizaciji "22. aprila" održaće se po 18. put, a nastupiće 550 plivača iz svih krajeva svijeta, a među njima i plivači iz Rusije koji nisu u mogućnosti da nastupaju na međunarodnoj sceni. Јedan od učesnika biće svjetski rekorder na 50 metara leđno Kliment Kolesnikov, kao i višestruka šampionka Јulija Јefimova.

U Banjaluku su prvi stigli članovi nacionalnog tima Holandije. Najveće plivačke zvijezde ove zemlje pripremaju se na nekoliko lokacija, a u Srpsku su stigle četiri plivačice i tri plivača sa trenerom iz reprezentacije Čejsom Robinsonom.

- U Banjaluci smo već nekoliko dana, a tu smo na poziv ljudi iz 22. aprila, koje smo upoznali na zimskom kampu. Prvi utisci su nam odlični, bazen je odličan i imamo sve potrebne uslove da treniramo. Vidio sam i listu učesnika i moram reći da nas čeka kvalitetno takmičenje. Čeka nas olimpijada i svi počinju pripreme za Pariz - ističe trener u reprezentaciji Holandije Kejs Robertson.

Plivački miting u organizaciji 22. aprila održaće se u subotu i nedjelju, a finalna takmičenja oba dana od 17 časova i 30 minuta prenosiće Radio televizija Republike Srpske.