latinica  ћирилица
25/04/2024 |  15:21 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Bijeljina postaje destinacija tranzitnog turizma (VIDEO)

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić razgovarao je u Bijeljini sa predsjednikom Skupštine grada Bijeljina Aleksandrom Đurđevićem o razvojnim projektima u ovom gradu.
Denis Šulić i Aleksandar Đurđević - Foto: Ustupljena fotografija
Denis Šulić i Aleksandar ĐurđevićFoto: Ustupljena fotografija

Šulić i Đurđević razgovarali su o unapređenju saradnje u oblasti turizma, s posebnim osvrtom na rast turističkih pokazatelja u Bijeljini i povećanje turističke ponude, sadržaja i manifestacija na području ovog grada. Zaključeno je da Bijeljina raspolaže kvalitetnom ponudom u oblasti vjerskog, lovnog, ribolovnog, banjskog, etno, gastro i manifestacionog turizma.

Tema razgovora bila je i činjenica da zbog geografskog položaja Bijeljina postaje i destinacija tranzitnog turizma, zbog čega treba dodatno raditi na unapređenju turističke i ugostiteljske ponude grada.

Šulić i Đurđević razgovarali su i o funkcionisanju privrednih subjekata iz sektora trgovine na području grada, kao i domaćoj proizvodnji kako poljoprivrednih, tako i drugih proizvoda i roba, zastupljenih ne samo u oblasti trgovine, već i u turističkoj ponudi Srpske.