latinica  ћирилица
25/04/2024 |  14:40 ⇒ 14:40 | Autor: SRNA

Zaharova: Licemjerju Zapada nema kraja

Licemjerje Zapada nema granica, on zahtjeva od Srbije da zaboravi NATO bombardovanje 1999. godine i hladnokrvno ubistvo više od 2.500 svojih građana, uključujući 89 djece, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Marija Zaharova (@MID_RF) - Foto: Twitter
Marija Zaharova (@MID_RF)Foto: Twitter

Zaharova je istakla da se od Srbije traži da okrene novu stranicu istorije, a o nadoknadi štete za uništenu infrastrukturu kao i gubitke vriedne više milijardi dolara ili makar izvinjenju nema ni riječi.

- Licemerje Zapada nema granica – on uporno ignoriše napad na zgradu RTS-a u Beogradu 23. aprila 1999. godine - istakla je Zaharova.

Upravo tada, kaže ona, Vašington je pokazao koliko zaista podržava ideale demokratije – usmjerio je svoje oružje protiv medija pod lažnim izgovorom tzv. borbe protiv propagande.

- U noći između 22. i 23. aprila 1999. godine, avioni NATO-a izveli su napad u kojem je poginulo 16 civila među kojima su bili tehničari, urednici, šminkeri, reditelji, obezbeđenje i snimatelji - podsjetila je Zaharova na brifingu.

Međutim, napomenula je, napad na medijsku kuću ne samo da je prošao nekažnjeno, već je Zapad ovaj zločin pravdao vojnom nuždom, pozivajući se na činjenicu da su srpske komunikacije i objekti medija proglašeni "legitimnim vojnim ciljevima" i prije početka operacije, prenosi "RT Balkan".

Prema njenim riječima, one koji se usude da brane svoju slobodu i dostojanstvo, i jednostavno govore istinu, na sve načine pokušavaju da ućutkaju.