latinica  ћирилица
22/04/2024 |  22:59 ⇒ 22:59 | Autor: SRNA

Srpska lista: Vučić jasno ukazao na sve laži Prištine

Srpska lista saopštila je da se na današnjoj sjednici Savjeta bezbednosti UN, tokom izlaganja predsjednika Aleksandra Vučića, mogla čuti jasna poruka da je bez obzira na sve laži Prištine potrebno zaštititi srpski narod na Kosovu i Metohiji koji je izložen neskrivenoj represiji i progonu od prištinskih institucija.
Srpska lista (Foto: https://srpskalista.net/) -
Srpska lista (Foto: https://srpskalista.net/)

- U vremenu kada se Srbi na Kosovu i Metohiji suočavaju sa najvećim pritiscima od antisrpskog režima Aljbina Kurtija, na sjednici Savjeta bezbjednosti UN još jednom se pokazalo ko je jedini saveznik i iskreni borac za naš narod u ovim teškom vremenima, a to je predsjednik Aleksandar Vučić - saopšteno je iz Srpske liste.

U saopštenju je navedeno da se u Njujorku, bez obzira na sve laži i podmetanja iz Prištine, te nastojanja njihovih mentora da ih predstave kao konstruktivnu stranu, čula poruka da je potrebno zaštititi i osloboditi sve Srbe koji se nalaze u prištinskim kazamatima koji su nevini i časni ljudi, politički zatvorenici režima u Prištini.

- U ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije zahvaljujemo predsjedniku Vučiću za lavovsku borbu za naš narod u nemogućim uslovima kada se naš narod i naša država nalazi pod neosnovanim i nepodnošljivom pritisku - poručili su iz Srpske liste.

U saopštenju je istaknuto da Srbi na Kosovu i Metohiji imaju sreću i nadu jer se u ovim teškim vremenima na čelu Srbije nalazi Vučić, a ne oni koji su dok su "Srbi stradali okretali glavu od Kosova i Metohije i bježali po Rumuniji".